Neem contact op

Waarom Mobeefit?

Mobeefit ® analyseert de mobiliteit van relevante spiergroepen en hun onderlinge samenwerking (synergisten versus antagonisten) en mogelijke asymmetrieën (links-rechts verschillen). Dankzij een eenvoudig te volgen monitoring en individuele oefenadviezen vormt het een ideale basis voor mobiliteitsbevorderende maatregelen. Mobeefit ® kan zowel preventief, curatief als sport specifiek ingezet worden.

De software heeft namelijk tal van ingebouwde sportprofielen om de selectie van tests gemakkelijker te maken op basis van de eisen van die bepaalde sport. Zo kunnen we u makkelijk opvolgen en adviseren op uw maat.

De Mobeefit test is voor iedereen een toegevoegde waarde. Voor zowel de sporter als de ouder wordende mens.

Ik vond de Mobeefit test heel prettig. Hierdoor kreeg ik veel meer inzicht in waar ik op dat moment stond met mijn mobiliteit en gezondheid. Dit was een goed uitgangspunt om actief doelen te stellen. Je kunt dan ook echt zien of je de doelen hebt gehaald dankzijn de Mobeefit test.

Hoe werkt Mobeefit nu ?

De metingen die Mobee Fit verricht bestaan uit 8 testen: schouder-en nekspieren, borstspieren, hamstrings, heup- en kuitspieren, lumbale rugspieren, adductoren en strekspieren bovenbeen. Deze test duurt zo”n 10 minuten. Daarnaast beschikt Mobee Fit over sportspecifieke testen voor de spiergroepen die gebruikt worden bij onder andere tennis, voetbal, hockey, basketbal, badminton en handbal. Uit de metingen komt vervolgens een score die uitgedrukt wordt in “ernstig beperkt, licht beperkt tot goed”per gemeten spiergroep. De uitkomsten komen in een rapport met grafieken waar per spiergroep wordt uitgelegd hoe de score is.

Op basis van dit rapport kunnen we tips en oefeningen geven die u thuis zelf kunt doen om de mobiliteit te verbeteren. Het mooie van dit programma is dat als je de rapporten van een aantal metingen over een bepaalde periode naast elkaar legt, je precies kunt zien welke progressie je hebt gemaakt.

Tot slot wordt uit de resultaten van de afzonderlijke beweeglijkheidtests een totaalresultaat (Total Score) berekend, waarin naast de bewegingsomvang (Range of Motion) ook de links-rechts-vergelijking (symmetrie, rechts-links) en mogelijke verschillen binnen de afzonderlijke tests, de harmonie en de samenwerking van de spieren tussen de voorkant en achterkant, worden verwerkt. Het doel is te streven naar een goede beweeglijkheid met zo gering
mogelijke links-rechts verschillen, die daarnaast harmonisch over alle gemeten lichaamszones worden verdeeld.

Wat kost Mobeefit?

Indien u een voorschrift heeft, worden de kosten grotendeels vergoed. Anders bedragen de kosten 30 euro.

  • Contact gegevens
  • Priorijstraat 21, 3630 Maasmechelen
  • Maandag: Op afspraak
  • Maandag: Gesloten
  • Woensdag: Op afspraak
  • Donderdag: Gesloten
  • Vrijdag: Op afspraak
  • Zaterdag: Op afspraak
  • Neem contact op: