Neem contact op

De VasoQure methode: Een oplossing voor uw beenklachten

In België en Nederland hebben veel mensen te maken met beenklachten. Naarmate u ouder wordt, nemen de klachten vaak toe. Beenklachten uiten zich onder andere in: moeite met lopen, pijn bij het lopen, kramp in de benen of een slechte nachtrust. Oorzaken kunnen bijvoorbeeld zijn spataderen, rusteloze benen, slechte doorbloeding of een slechte bloedsomloop. Voor deze aandoeningen zijn vaak nog weinig behandelmethodes beschikbaar. Veelal blijft behandeling beperkt tot looptraining, massages of medicijnen (al dan niet met bijwerkingen). De VasoQure methode biedt een nieuwe therapie die patiënten goed kan helpen.  Onze ervaring is dat 70-75 % van de patiënten baat hebben bij de VasoQure

Voor welke aandoeningen kunt u onder andere terecht?

 • null

  Onrustige benen

 • null

  Verkrampte benen

 • null

  Vermoeide en zware benen

 • null

  Pijn na operatie

Werkt de VasoQure methode voor mij?

Krampen in de benen

Laat de VasoQure methode u van de kramp afhelpen! Grote kans dat het werkt. Er is niets zo vervelend als midden in de nacht ruw uit uw slaap gewekt te worden door een felle pijn in uw kuiten. Toch overkomt dit meer dan   400.000 mensen per jaar in Nederland en België. Krampen zijn erg vervelend en hebben een zeer bepalende invloed op iemands leven alleen al door het verstoren van de slaap.

 

Pijn in de benen

Vaak zegt de huisarts over beenklachten die niet zo specifiek zijn: “ik weet het ook niet meer, je moet er maar mee leren leven”. Ga niet bij de pakken neerzitten en laat de VasoQure methode u helpen, omdat veel klachten worden veroorzaakt door een verminderde doorbloeding in de haarvaten, de allerkleinste bloedvaten.

 

Rusteloze benen

Ca. 60% van de mensen die last hebben van rusteloze benen heeft veel baat bij de VasoQure behandel methodiek! Uw benen niet kunnen stil houden, het gevoel te moeten bewegen of lopen, niet kunnen stil zitten en “s nachts uw partner uit de slaap houden met het trappelen van de benen. Heel herkenbaar voor mensen die last hebben van “rusteloze benen. Uit de praktijk blijkt dat de VasoQure methode in veel gevallen een heel gunstig effect heeft op de symptomen van rusteloze benen.

 

Koude voeten

De VasoQure methode werkt heel goed tegen koude voeten. Koude voeten komen in Nederland vaak voor. Zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden kunnen hier last van hebben.

De meeste mensen ondervinden deze klacht tijdens koude, winterse temperaturen. En derde van alle vrouwen heeft altijd last van koude voeten, niet alleen tijdens koud weer. Nu hebben vrouwen überhaupt vaker last van koude voeten dan mannen. Hoe komt dit eigenlijk? De een heeft er extreem veel last van, de ander nauwelijks. En misschien nog wel belangrijker, wat kun je doen als je altijd koude voeten hebt?

De doorbloeding van je lichaam wordt beïnvloed door warmte en kou. De doorbloeding wordt trager en minder adequaat door kou. Door koude temperaturen trekken de bloedvaten in de huid op een natuurlijke wijze samen, zo ontsnapt er zo min mogelijk warmte. Bij sommige mensen is deze samentrekking zo sterk, dat het de doorbloeding van de voet sterk vermindert. Dit zorgt voor koude voeten.

 

Vermoeide en zware benen

De trap oplopen zonder rusten lukt bijna niet meer. Een wandeling kost ongelofelijk veel energie. Fietsen lijkt onmogelijk door zware vermoeide en verzuurde benen. Vaak wordt dit veroorzaakt door een verminderde afvoer van de afvalstoffen. De VasoQure methode vermindert bijna altijd het vermoeide en zware gevoel. Vaak verdwijnen de beenklachten zelfs helemaal.

IMG_4454

Wat ben ik blij het advies van mijn kleinzoon opgevolgd heb. Het intakegesprek is open en eerlijk. Ik voel me een heel ander mens omdat de zware voeten zijn verdwenen, geen kramp meer in mijn benen en de onrustige benen bij het zitten en het liggen zijn verdwenen. Ik kan weer aan een stuk lopen.

Mijn zelfvertrouwen bij het op- en aflopen van trappen is helemaal terug!

De VasoQure methode behandeling

Onderzoek voordat de behandeling plaatsvindt
Voordat de behandeling plaatsvindt is er een grondige screening en intake. U wordt onderzocht middels testen en vragenlijsten. Zo wordt er nagegaan hoe de behandeling eruit komt te zien. De kinesitherapeut zal met u bespreken welke mogelijkheden de VasoQure methode voor u kan bieden.

De behandeling
Een behandeling duurt ongeveer 45minuten en is inclusief de VasoQure methode in de Vacumed ® (30 min). Eventueel wordt de behandeling waar mogelijk uitgebreid met oefeningen op de loopband, huiswerkoefeningen of leefstijladviezen. Afhankelijk van de aard en de ernst van uw aandoening zijn 4 tot 12 sessies noodzakelijk. We starten meestal met een traject van 8 sessies. Vervolgens evalueren wij graag met u uw persoonlijke situatie en de opgetreden veranderingen. Een passend advies volgt na deze evaluatie. Het is gebruikelijk dat men na ongeveer 6 keer resultaat opmerkt. In dat geval slaat de behandeling aan. Mocht het zo zijn dat de eerste behandelingen geen enkel resultaat opleveren dan zal de kinesitherapeut dit met u bespreken. Daarna wordt in onderling overleg besloten hoe de behandeling er verder uit zal zien.

Kosten

Indien u een voorschrift van de arts heeft, betaalt u een supplement van 20 euro per sessie in de Vacumed ®. Zonder voorschrift bedragen de kosten 45 euro per sessie

 • Contact gegevens
 • Priorijstraat 21, 3630 Maasmechelen
 • Maandag: Op afspraak
 • Dinsdag: Gesloten
 • Woensdag: Op afspraak
 • Donderdag: Gesloten
 • Vrijdag: Op afspraak
 • Zaterdag: Op afspraak
 • Neem contact op: