Neem contact op

Knieklachten

Pas wanneer u er last van krijgt, dan pas beseft u hoe vaak u uw knieën eigenlijk gebruikt. Pijn in de knie belemmert u namelijk direct bij het lopen, bij het zitten of bij het opstaan. Heeft u last van knieklachten? Dan wilt u dit zo snel mogelijk oplossen. Hiervoor kunt u bij ons terecht. Om een gepast behandelplan te maken is het belangrijk om eerst de oorzaak van de klacht te achterhalen.

 

Knieklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Knieklachten kunnen geleidelijk ontstaan, maar ook ontstaan door sport, overbelasting, slijtage/artrose of een verkeerde beweging. Door de verschillende oorzaken, zijn er ook verschillende symptomen waar u last van kunt hebben. De meest voorkomende symptomen zijn:

 • moeite met (trap)lopen;
 • mank lopen;
 • het niet meer goed kunnen buigen/bewegen van uw knie;
 • roodheid/beursheid van uw knie;
 • uw knie niet meer kunnen strekken.

 

Hoe ontstaan knieklachten?

U gebruikt uw knieën voor veel activiteiten. Knieklachten kunnen dan ook op meerdere manieren ontstaan. De meest voorkomende oorzaken zijn sportgerelateerd, bijvoorbeeld door overbelasting of een schijnbeweging. Hardlopen is bijvoorbeeld een blessuregevoelige sport voor de knieën. Dit kan komen door het lopen op verkeerde schoenen of door een verkeerde looptechniek. Ook sporten als voetbal, volleybal, tennis en basketbal veroorzaken regelmatig knieblessures.

Bij Fysiotherapie Schinnen verdelen wij knieklachten onder in vier hoofdcategorieën:

 • Acuut trauma, hierbij kan jij denken aan een breuk, scheur, etc.;
 • Medische aandoening, hierbij kan jij denken aan bijvoorbeeld een infectie;
 • Overbelasting, hierbij kun jij denken aan te intensief sporten;
 • Een afwijking in de stand van de knieën of enkels.

 

Voor welke knieklachten kunt u terecht bij Move Smart en Fysiotherapie Schinnen?

 

Wat kan Move Smart betekenen bij knieklachten?

Middels een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek achterhaalt onze fysiotherapeut de oorzaak van uw klachten. In overleg met hem stelt u uw behandelprogramma samen. De fysiotherapeut zal jou advies geven over bewegingen en de knie behandelen. Dit is afhankelijk van de soort klacht.

Deze behandelmogelijkheden kunnen u helpen bij uw klachten

Uitstralingspijn

Uitstralingspijn

Wanneer u rugklachten, heupklachten of bilklachten heeft, kan deze pijn ook uitstralen naar uw benen. U ervaart dan pijn in uw benen, terwijl de oorzaak zich in een ander lichaamsdeel bevindt. De pijn die u in uw benen voelt, kan gepaard gaan met tintelingen, een doof gevoel, scherpe zenuwpijn of een zwaar en vermoeid gevoel in uw benen.

 

Blijven bewegen

Wanneer u beenklachten ervaart, is het erg belangrijk om goed in beweging te blijven. Pas hierbij goed op dat u niet over uw pijngrens heengaat. Blijven de klachten voor een langere periode aanhouden? Dan is het raadzaam om een afspraak in te plannen bij de fysiotherapeut. Blijft u toch met uw klachten rondlopen, dan kunnen uw klachten chronisch worden.

profielfoto

Ik ben al verschillende keren onder behandeling geweest bij Fysiotherapie Schinnen. Ik heb een zwak been waar ik niet goed op kan staan. Vooral met sporten doet het erg veel pijn. Door de behandelingen kan ik dan weer een tijdje vooruit. - Jessica Van Dammen

Behandeling bij Fysiotherapie Schinnen

Tijdens de eerste afspraak worden uw klachten in kaart gebracht. Dit gebeurt door middel van een intakegesprek (anamnese) en een lichamelijk onderzoek. Aan de hand van deze gegevens wordt er gekeken of uw klachten met fysiotherapie verholpen kunnen worden. Is dit het geval dan wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. De behandelingen zijn gericht op het verminderen/verhelpen van klachten. Het kan ook zijn dat er naast fysiotherapeutische behandelingen andere therapieën ingezet worden, om uw klacht doeltreffender of sneller te kunnen verhelpen. Dit wordt ook tijdens de intake met u besproken.

 

Wilt u een afspraak maken?

Heeft u sinds kort of al voor een langere tijd pijn in uw knie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Bent u op zoek naar de best passende behandeling voor uw klachten, wilt u meer advies over uw klachten of wilt u een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 046- 4433392 of een mail te sturen naar info@fysiotherapieschinnen.nl of door het contactformulier op onze website in te vullen.

 • Contact gegevens
 • Nieuwe Markt 2,  6365 BG Schinnen
 • Maandag:  07:30 – 21:00u
 • Maandag:  07:30 – 21:00u
 • Maandag:  07:30 – 21:00u
 • Maandag:  07:30 – 21:00u
 • Maandag:  07:30 – 21:00u
 • Zaterdag: 07:30 – 15:00u
 • Neem contact op: