Nieuwsfysio Schinnen, fysiotherapie schinnen, fysiotherapeut schinnen, fysio vaatziekten, fysiotherapie vaatziekten, fysiotherapeut vaatziekten, schinnen vaatziekten, fysio diabetes, fysiotherapie diabetes, fysiotherapeut diabetes, schinnen diabetes, fysio reuma, fysiotherapie reuma, fysiotherapeut reuma, schinnen reuma, fysio artrose, fysiotherapie artrose, fysiotherapeut artrose, schinnen artrose, fysio rugklachten, fysiotherapie rugklachten, fysiotherapeut rugklachten, schinnen rugklachten, fyiso nekklachten, fysiotherapie nekklachten, fysiotherapeut nekklachten, schinnen nekklachten, fysio copd, fysiotherapie copd, fysiotherapeut copd, schinnen copd, fysio parkinson, fysiotherapeut parkinson, fysiotherapie parkinson, schinnen parkinson, chronische aandoening

Elk jaar neemt het aantal mensen in Nederland met een chronische aandoening toe. In Nederland hadden in 2019 maar liefst 9,9 miljoen mensen één of meer chronische aandoeningen. Dit getal komt overeen met 58 procent van de Nederlandse bevolking! De meest voorkomende chronische aandoeningen zijn artrose en chronische nek-en rugklachten. Maar ook chronische hart-en vaatziekten, diabetes, COPD en de ziekte van Parkinson komen in Nederland veel voor. In deze blog leggen wij uit wat onze fysiotherapeuten voor u kunnen betekenen als u te maken heeft met een chronische aandoening.  

Fysiotherapie bij chronische hart- en vaatziekten  

Is er bij u geconstateerd dat u last heeft van hartritmestoornissen of etalagebenen? Of misschien andere hart- en vaatziekten? Dan kunt u bij ons terecht om deze klachten te verminderen en te stabiliseren. Er zal worden gewerkt aan uw conditie en belastbaarheid. Daarnaast kunnen wij tips geven over een geschikte manier van ademhalen. Naast dat het lichamelijke voordelen biedt, werkt het ook goed voor uw mentale gesteldheid.  

Fysiotherapie bij diabetes

Diabetes kent twee types. Diabetes type 1 en diabetes type 2. Het verschil is onder andere dat diabetes type 1 altijd chronisch is. Diabetes type 2 kan namelijk ook komen door overgewicht en te weinig lichaamsbeweging. Bij diabetes type 2 zal de focus dan ook onder andere liggen op het verbeteren van de leefstijl. Het is echter ook gebleken dat bewegen de insulinegevoeligheid verbetert. Ook stijgt de glucose tolerantie.

Fysiotherapie bij reuma en artrose

Heeft u last van uw gewrichten door reuma of artrose? Dan is bewegen zeer belangrijk. Wanneer de beweeglijkheid afneemt door reuma of artrose, bent u geneigd om stil te zitten. Echter is het zo dat de klachten na lang zitten of liggen juist zullen toenemen. Door oefentherapie zullen wij u begeleiden om de beweeglijkheid te onderhouden, de conditie en de spierkracht te verbeteren.

Fysiotherapie bij chronische rug- en nekklachten

Chronische rug- en nekklachten kunnen wij op twee manieren behandelen. Wij kunnen middels fysiotherapie die rug en/of nek los maken. Daarnaast bieden wij oefentherapie aan om beweging te kunnen begeleiden. Begeleiding bij bewegen met rug- en nekklachten is zeer belangrijk. onze fysiotherapeut geeft aan welke bewegingen goed zijn en welke juist niet. Het resultaat: betere conditie, sterkere spieren en pijnvermindering.

Fysiotherapie bij COPD

Ook voor mensen met longklachten, zoals COPD is fysiotherapie of oefentherapie belangrijk. Het is belangrijk voor het behouden of verbeteren van fysieke activiteit en/of capaciteit. Doordat onze fysiotherapeuten zich richten op het ademhalingsapparaat verbetert de kwaliteit van leven.

Fysiotherapie bij de ziekte van Parkinson

Tenslotte kunt u ook bij ons terecht wanneer u de ziekte van Parkinson heeft. Uit onderzoek is gebleken dat patiënten met de ziekte van Parkinson baat hebben bij fysiotherapie. Zo hebben zij minder snel last van bijvoorbeeld botbreuken. Tijdens de behandeling zal de conditie worden onderhouden of zelfs worden verbeterd. Daarnaast werkt u samen met uw fysiotherapeut aan de verbetering van het uitvoeren van dagelijkse activiteiten.

Fysiotherapie bij andere chronische aandoeningen

Wij hebben nu alleen de meest voorkomende chronische aandoeningen beschreven. Dat betekent niet dat wij u niet kunnen helpen bij andere chronische aandoeningen. Heeft u een andere chronische aandoening? Dan is het dus alsnog verstandig om contact op te nemen met onze fysiotherapiepraktijk. Wij zullen dan samen met u bespreken wat wij voor u kunnen betekenen. Over het algemeen worden chronische aandoeningen behandeld met oefentherapie. De nadruk ligt dan vooral op het verbeteren en behouden van een gezonde conditie.

Meer weten over fysiotherapie bij chronische aandoeningen? Fysiotherapie Schinnen helpt u graag!

Heeft u last van een chronische aandoening en wilt u graag weten hoe wij voor u de klachten kunnen verminderen of stabiliseren? Neem dan contact met ons op via 046-4433392, door een e-mail te sturen naar info@fysiotherapieschinnen.nl of via ons contactformulier op de website.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie