Nieuwsfysio schinnen, fysiotherapie schinnen, fysiotherapeut schinnen, fysio echografie, fysiotherapie echografie, fysiotherapeut echografie, schinnen echografie,

Heeft u een lichamelijke klacht en wilt u weten wat er aan de hand is? Dan maken wij binnen de praktijk soms gebruik van echografie. Wij kiezen voor het uitvoeren van een echo als onze fysiotherapeut bij een bepaalde klacht niet met het blote oog, met zekerheid, kan zeggen wat er aan de hand is. Met behulp van echografie(MSU) kunnen wij echt in een spier of bijvoorbeeld pees kijken.  

Bij echografie wordt vaak gedacht aan een onderzoek binnen het ziekenhuis of bij een verloskundige praktijk op het moment dat iemand zwanger is. Echter is het ook mogelijk dat onze fysiotherapeuten ervoor kiezen om een echo te laten maken binnen onze praktijk. Onze echografist, Johan Paulissen heeft extra opleidingen gevolgd voor musculoskeletale echografie ( MSU).

Hoe werkt echografie?

Echografie werkt met geluidstrillingen/geluidsgolven. Deze geluidsgolven worden uitgezonden door een zender die geplaatst wordt op de huid. Deze zender is tegelijk ook de ontvanger van de golven die worden teruggekaatst door het lichaamsweefsel. De verschillende weefsels in het lichaam absorberen en weerkaatsen het geluid.  

Nut van echografie binnen de fysiotherapie (MSU)

Johan Paulissen past MSU met name toe om te toetsen of de bevindingen uit het vraaggesprek en het onderzoek bevestigen wat met echografie in beeld gebracht kan worden. Met een echo kunnen wij namelijk snel en duidelijk bepalen wat de oorzaak van uw klacht is.Een behandelplan op maat is het resultaat. Op deze manier mag u de beste zorg verwachten!

Verder wordt MSU altijd gebruikt om de EPTE-behandelingen uit te voeren. Een bijkomend voordeel dus!

Wat kunnen wij goed beoordelen middels MSU?

Op de echo kunnen wij vooral spieren, pezen, kapsel, banden en kalkvorming goed beoordelen. Ook kunnen wij zien of er sprake is van vocht in een gewricht of dat er mogelijk een slijmbeursontsteking is. Daarnaast is het mooie van de echo dat wij ook dynamisch (bewegend) kunnen kijken wat in het gewricht gebeurt en waardoor er klachten ontstaan. Wij gebruiken de echo voornamelijk voor sportblessures, schouderklachten, heupklachten, knieklachten, elleboogklachten, achillespeesklachten, hielspoorklachten en enkelklachten.  

Voordelen MSU binnen de fysiotherapie

  • Het onderzoek is ongevaarlijk en pijnloos.  
  • Echografie kan dynamisch worden uitgevoerd, dus tijdens de (pijnlijke) beweging.  
  • U hoeft niet naar het ziekenhuis voor een echo maar kan dit bij ons in de praktijk doen.
  • Dankzij echografie kunnen wij met grotere zekerheid een juist behandelplan opstellen en bent u sneller van uw klachten af.  
  • Het echografisch onderzoek kan na enkele weken worden herhaald, om het herstel te kunnen volgen.  
  • Als wij het nodig vinden, kunnen wij u naar aanleiding van de echo heel gericht doorverwijzen naar een arts of specialist

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie